Αυξήθηκε κατά 19% η γερμανική συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Μέρος της αύξησης των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ οφείλεται στο Brexit, το οποίο αύξησε τις εισφορές της Γερμανίας κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ. [EPA-EFE/SEAN GALLUP]

Οι συνεισφορές της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ φέτος έχουν φτάσει συνολικά τα 38 δισ. Ευρώ σε σύγκριση με τις συνεισφορές ύψους 32 δισ. Ευρώ το 2020, αποκάλυψε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την κυβέρνηση.

Ενώ μέρος της αύξησης των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ οφείλεται στο Brexit, το οποίο αύξησε τις εισφορές της Γερμανίας κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ, η σταθερή κατάσταση της οικονομίας της χώρας εξασφάλισε επίσης αύξηση σε σύγκριση με τις συνεισφορές άλλων κρατών της ΕΕ με ασθενέστερες οικονομίες.
Ο μεγαλύτερος δικαιούχος των γερμανικών συνεισφορών της ΕΕ λέγεται ότι είναι η Πολωνία. Το 2020, είχε λάβει περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα είχε καταβάλει στην ΕΕ. Η Πολωνία αναμενόταν επίσης ότι θα ήταν ο μεγαλύτερος δικαιούχος κεφαλαίων της ΕΕ σε απόλυτους αριθμούς το 2021, είπε η γερμανική κυβέρνηση στον φιλελεύθερο βουλευτή Gerald Ullrich κατόπιν αιτήματός του, ανέφερε η WELT.