Ισπανία: «Αυλαία» για την κορυφαία τουριστική έκθεση Fitur

Εν μέσω ενός νέου, τεράστιου κύματος COVID-19 στην Ισπανία, η έκθεση θα περιλαμβάνει εικονικές και διαπροσωπικές εκδηλώσεις και έχει σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι ο τουρισμός πρέπει να ανακτήσει την ηγετική του θέση, σύμφωνα με πηγές του Fitur. [EPA-EFE/Orlando Barria]

Συνολικά 107 έθνη και σχεδόν 7.000 εταιρείες θα εκπροσωπηθούν φέτος στην 42η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (Fitur) στη Μαδρίτη, με τη Δομινικανή Δημοκρατία ως ειδικό εταίρο, ανέφεραν ο συνεργάτης της EURACTIV EFE και η Cinco Días.

Η Fitur, μία από τις κύριες εκθέσεις τουρισμού στον κόσμο, το πρόγραμμα της οποίας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα, θα ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 23, ανέφερε η ισπανική οικονομική εφημερίδα Cinco Días.

Εν μέσω ενός νέου, τεράστιου κύματος COVID-19 στην Ισπανία, η έκθεση θα περιλαμβάνει εικονικές και διαπροσωπικές εκδηλώσεις και έχει σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι ο τουρισμός πρέπει να ανακτήσει την ηγετική του θέση, σύμφωνα με πηγές του Fitur.

Από τις 107 χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση, οι 70 θα έχουν επίσημη κυβερνητική εκπροσώπηση και οι υπόλοιπες θα εκπροσωπούνται από εταιρείες ή τουριστικούς προορισμούς που έχουν έδρα εκεί. Στην έκθεση Fitur 2020, λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας, συμμετείχαν 165 χώρες.

Με συνολικά 600 εκθέτες και 6.933 εταιρείες που συμμετέχουν, η Fitur σκοπεύει να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στην αγορά, να δώσει κίνητρα στον ταξιδιωτικό τομέα και να αναδείξει τον επιχειρηματικό τουρισμό, είπαν οι διοργανωτές στην τελετή εν όψει της έναρξης της έκθεσης.

Επιπλέον, η έκθεση έχει διπλό στόχο, δεδομένης της νέας διεθνούς κατάστασης που προκύπτει από την πανδημία COVID-19.

Οι διοργανωτές έδωσαν έμφαση στα φετινά ποσοστά συμμετοχής, τα οποία είναι πολύ κοντά σε αυτά που είχαν επιτευχθεί πριν από την πανδημία, με οκτώ περίπτερα φέτος (πέρυσι ήταν μόνο τρία), έναν εκθεσιακό χώρο 56.700 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 610.000 τετραγωνικά πόδια) και εκπροσώπηση από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ισπανίας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τις πρώτες τρεις ημέρες την έκθεση θα παρακολουθήσουν μόνο επαγγελματίες του κλάδου- αναμένονται περίπου 60.000. Ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Fitur θα ανοίξει στο ευρύ κοινό, με τους διοργανωτές να περιμένουν 30.000 άτομα, πιο πολλά από εκείνα το 2021 αλλά κάτω από το ποσοστό του 2020.

Οι συμμετέχοντες, τόσο επαγγελματίες του κλάδου όσο και μέλη του κοινού, θα πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19 αν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή έναν κωδικό QR Spain Travel Health, ο οποίος επιτρέπει την είσοδο στην Ισπανία σε άτομα από χώρες εκτός ΕΕ ή αποδεικτικά στοιχεία αρνητικού τεστ PCR ή rapid test που έγινε εντός 24 ωρών από την άφιξη στην έκθεση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου τύπου FPP2.