Υποχρεωτικό το COVID pass για τα σχολεία της Ιταλίας

Το εμβόλιο της κατά της COVID-19 θα γίνει επίσης υποχρεωτικό και για το προσωπικό στα γηροκομεία, όπως δηλαδή ήδη ισχύει για τους γιατρούς και νοσηλευτές. [EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI]

Η ιταλική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την επίδειξη του COVID pass για την είσοδο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τους ανήλικους μαθητές να εξαιρούνται- σύμφωνα με σχετικό διάταγμα.

Το εμβόλιο της κατά της COVID-19 θα γίνει επίσης υποχρεωτικό και για το προσωπικό στα γηροκομεία, όπως δηλαδή ήδη ισχύει για τους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η υποχρεωτική επίδειξη του green pass σύντομα θα ισχύει για τους περισσότερους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας- όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Mario Draghi.

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους, ο υπουργός Υγείας Roberto Speranza είπε ότι «δεν φοβόμαστε να πούμε ότι η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή για εμάς».

Όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Ιταλία θα μπορέσει μέσα στον επόμενο μήνα να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για εμβολιασμό του 90% του πληθυσμού.

X