Βρετανία: Συνάντηση του DUP και ευρωσκεπτικιστών βουλευτών των Τόρις με τον Μισέλ Μπαρνιέ

[euro2day.gr]

Συνάντηση με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι θα έχει την Τετάρτη η επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, ‘Αρλιν Φόστερ, συνοδευόμενη από την ευρωβουλευτή του κόμματος, Νταϊάν Ντόντς και από τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος και ευρωσκεπτικιστές, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ και Όουεν Πάτερσον.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε ενόσω η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένει τις αποφάσεις των 27 ηγετών της ΕΕ για την παράταση στο Brexit, επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην πολιτική που ασκεί η πρωθυπουργός σε ότι αφορά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

«Παρά το ότι η πρωθυπουργός δέχθηκε προειδοποιήσεις για την αντίθεση στην συμφωνία της για την αποχώρηση, κινήθηκε αργά και προσπάθησε να αναγκάσει τους ανθρώπους σε ένα αδιέξοδο όπου η μόνη επιλογή είναι η στήριξη της συμφωνίας της. Είναι μία αδύναμη προσέγγιση που υπονομεύει τη δύναμη αυτού του μεγάλου έθνους, αλλά είναι επίσης ανόητη γιατί εγκλωβίζει το Η.Β. και δεσμεύει τις μελλοντικές γενιές με μία κακή συμφωνία. Οι δημοκρατικές αρχές μας καταστράφηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για αποχώρηση από την ΕΕ είμαστε αντιμέτωπη με την πιθανότητα ευρωεκλογών στο Η.Β.» αναφέρει.

X