Βόζεμπεργκ: Απάντηση στην τρομοκρατία χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ-Βρυωνίδη. [Flickr]

Τις πρόσφατες ένοπλες αιματηρές επιθέσεις τρομοκρατών στη Γαλλία και την Αυστρία, που «υποκινήθηκαν για ακόμη μία φορά από ακραίες αντιλήψεις θρησκευτικού φανατισμού και ρητορική μίσους», καταδίκασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, χθες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης».

Όπως ανέφερε, αυτές οι επιθέσεις καταδεικνύουν ότι «ξεκινά μία νέα, δύσκολη περίοδος για τις σχέσεις της Ευρώπης με τα ακραία ισλαμιστικά καθεστώτα, γεγονός που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και αλληλέγγυους».

«Έχουμε κάνει πολλά βήματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αλλά έχουμε ακόμα να διανύσουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο», σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ, η οποία ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας στο πλαίσιο εργασιών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Τόνισε, δε, ότι «η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ΕΕ και η ανταλλαγή πληροφοριών πρέπει να συνεχιστούν, καθώς συνέβαλαν στην πρόληψη επιθέσεων ή στον περιορισμό των επιπτώσεών τους», επισημαίνοντας πως «τους τελευταίους 22 μήνες έχουν αποτραπεί 119 τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, «η ριζοσπαστικοποίηση νέων ισλαμιστών που εκπαιδεύτηκαν να μισούν την Ευρώπη, τη δημοκρατία και τους θεσμούς μας, καθώς και η ισλαμιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο που προωθεί την τρομοκρατία, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και στοχευμένα».

«Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές και κοινή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες, τις ελευθερίες, τον τρόπο ζωής μας, αλλά και στην ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών», κατέληξε η κ. Βόζεμπεργκ.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της αρμόδιας επιτρόπου για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον.