Με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από τις 29 έως και τις 31 Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ της EurActiv.gr.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin  όσο και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu. Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί η ενέργεια, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

>>Διαβάστε:Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Ισραήλ με φόντο την ενέργεια

Η εν λόγω επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας προσβλέπει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού αλλά και της ενέργειας. Στις συνομιλίες θα επισημανθεί και η δυναμική μεταφοράς φυσικού αερίου από τα πλούσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος. Δύο σενάρια είναι τα επικρατέστερα. Το πρώτο αφορά τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω υποθαλάσσιου αγωγού και το δεύτερο μέσω πλοίων φυσικού αερίου (LPG/LNG).

>>Διαβάστε: Στο επίκεντρο η μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί την Τετάρτη  με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin και τον  Πρόεδρο της Knesset κ. Yuli Edelstein Επίσης, θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu.

Μύρνα Νικολαΐδου-EurActiv.gr

*φωτογραφία [Left.gr]