Τηλεδιάσκεψη ευρωβουλευτών της ΝΔ με Σ. Ζαχαράκη και εκπροσώπους τουριστικού κλάδου

Τηλεδιάσκεψη_ΝΔ- [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου πραγματοποίησαν, σήμερα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και εκπροσώπους φορέων, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την επόμενη εβδομάδα, για τη διάσωση του ευρωπαϊκού τουρισμού, αλλά και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μεϊμαράκης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε την πρόταση για συμπερίληψη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Απριλίου, κατόπιν εισήγησης της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς παρουσίασαν το σχέδιο δράσεών τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν, με στόχο ο τουρισμός να ξαναγίνει ο παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας και τόνισαν ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το θετικό παράδειγμα σωστής και ασφαλούς διαχείρισης των τουριστικών ροών, με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και στη σωστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά εστίασε και στην επόμενη μέρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός υψηλά καταρτισμένου ελληνικού προσωπικού στον τομέα της φιλοξενίας.

Επιπλέον, οι Έλληνες ευρωβουλευτές ανέφεραν ότι θα βρίσκονται «σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς του τουρισμού και της φιλοξενίας» και χαρακτήρισαν τις συναντήσεις αυτές «απαραίτητες και χρήσιμες, γιατί βοηθούν στην προετοιμασία για την προώθηση των αιτημάτων και διεκδικήσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης.  

X