Τα σχέδια της Βουλγαρίας με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών κατά της COVID-19

«Εάν δεν γίνει αντιληπτό ότι μέσω του εμβολιασμού και της τήρησης των απαραίτητων μέτρων, θα διατηρήσουμε την υγεία τη δική μας, των συγγενών και φίλων μας - λαχεία ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά δεν θα βοηθήσει». [shutterstock/alexMLX]

Η Βουλγαρία σχεδιάζει λαχειοφόρο αγορά για όσους έχουν εμβολιαστεί- όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Selta Baltova σε συνέντευξη όταν διερωτήθηκε αν το υπουργείο της εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης κουπονιών τουρισμού για όσους εμβολιάζονται, με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα, δήλωσε η Baltova. Πρόσθεσε ότι tablets και ρολόγια είναι μεταξύ των βραβείων. «Πρόκειται για μια ανταμοιβή – εάν εμβολιαστείτε, θα λάβετε μια ανταμοιβή», πρόσθεσε.

«Εάν δεν γίνει αντιληπτό ότι μέσω του εμβολιασμού και της τήρησης των απαραίτητων μέτρων, θα διατηρήσουμε την υγεία τη δική μας, των συγγενών και φίλων μας – λαχεία ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά δεν θα βοηθήσει», δήλωσε επίσης η υπουργός.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, μόνο 1.27 εκατομμύρια άνθρωποι σε πληθυσμό 6.95 εκατομμυρίων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Στο μεταξύ, ένα σκάνδαλο οδήγησε στο κλείσιμο του κέντρου εμβολιασμού στην είσοδο του Sea Garden στην Βάρνα.

Μια ομάδα ανθρώπων, δηλώνοντας ότι προέρχονται από τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, ζήτησαν από την ομάδα εμβολιασμού την άδεια χρήσης εμβολίων στη Βουλγαρία. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει την νόμιμη άδεια. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας, το σημείο εμβολιασμού έκλεισε.

Στην Σόφια, δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή, ισχυριζόμενοι ότι «κανείς δεν πρέπει να υποχρεώνεται από τα θεσμικά όργανα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» και ότι οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν μόνο αν το θέλουν. Σύμφωνα με αυτούς, οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους είναι αποτέλεσμα διακρίσεων και σύντομα θα υπάρξει πραγματικός διαχωρισμός μεταξύ των εμβολιασμένων και εκείνων που παραμένουν ανεμβολίαστοι.