Σάντσεθ: Να μειωθούν οι ανισότητες στο εσωτερικό της ΕΕ

[Javier Liano/EPA/EFE]

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μετατραπεί σε χώρο οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και οι ανισότητες να μειωθούν στο εσωτερικό της, τόνισε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

«Η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πρέπει να οδηγήσει κυρίως στη δημιουργία ενός χώρου προόδου και κοινής ευημερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ορκωμοσία του το Σάββατο.

Ισπανία: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ισπανίας, μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της πρότασης μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι και την ανατροπή του συντηρητικού επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Σάντσεθ, ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ, απηύθυνε έκκληση να «μειωθούν οι ανισότητες που υφίστανται οι Ισπανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι θα θέσει τον διάλογο και την κατανόηση πάνω από τις συγκρούσεις, καθώς οι εθνικιστές έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης στην Καταλονία και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την ανεξαρτησία.

«Το πνεύμα της ισπανικής κυβέρνησης θα είναι να βάζει πάντα τη συναίνεση πριν από τις εντάσεις σε όλα τα πεδία της πολιτικής, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και διεθνώς», δεσμεύτηκε ο κ. Σάντσεθ.

X