Σαλβίνι: Βαρεθήκαμε τους προπηλακισμούς από τις Βρυξέλλες

[amna.gr]

Στις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση είναι σαφώς ξενοφοβική και ευρωσκεπτικιστική, απάντησαν τόσο το κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και της Λέγκα.

«Ο Μοσκοβισί έχει ειδικευτεί στο να προσβάλει τους Ιταλούς. Πρώτα με τις άτοπες και ανεύθυνες δηλώσεις των περασμένων ημερών, που συνέβαλαν στον εκνευρισμό των αγορών. Και στη συνέχεια, με τον προπηλακισμό του κοινοβουλίου και του 60% και πλέον των Ιταλών, το οποίο στηρίζει τη δράση της κυβέρνησής μας», τονίζει το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Παράλληλα, ο αρχηγός της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, προσθέτει ότι «ο Μοσκοβισί μιλά χωρίς να υπάρχει αντικείμενο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρατσισμός ή ξενοφοβία στην Ιταλία, αλλά, επιτέλους, μια κυβέρνηση των πολιτών που μπλόκαρε τους δουλεμπόρους και έκλεισε τα λιμάνια στους παράνομους μετανάστες».

«Έχουμε βαρεθεί τους προπηλακισμούς που προέρχονται από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

X