Ρουμανία: Αυστηρότερα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων COVID-19

Τα κρούσματα στη χώρα παρουσίασαν ραγδαία αύξηση τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τα 11.000 την Τρίτη. Πρόκειται για ρεκόρ κρουσμάτων από την εμφάνιση της πανδημίας. [EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY]

Καθώς εδώ και 14 ημέρες παρατηρείται στο Βουκουρέστι αύξηση των κρουσμάτων COVID19 – ξεπερνώντας μάλιστα το όριο των 6 κρουσμάτων ανά 1.000 άτομα, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πιο αυστηρά μέτρα.

Τα κρούσματα στη χώρα παρουσίασαν ραγδαία αύξηση τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τα 11.000 την Τρίτη. Πρόκειται για ρεκόρ κρουσμάτων από την εμφάνιση της πανδημίας.

Αν και οι αριθμοί ήταν ελαφρώς χαμηλότεροι την Τετάρτη, εξακολουθούν να είναι μεταξύ των υψηλότερων ημερήσιων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί. Οι υγειονομικές αρχές προβλέπουν ότι η Ρουμανία θα μπορούσε να δει πάνω από 20.000 νέα κρούσματα COVID-19 μέσα στον Οκτώβριο.

Βάσει του αριθμού των κρουσμάτων, τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν σύμφωνα με τους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ μόλις πριν από έναν μήνα. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει τα σχέδιά της και να απομακρύνεται από την ιδέα του κλεισίματος των σχολείων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σε περιπτώσεις που συγκεκριμένος αριθμός μαθητών και διδακτικού προσωπικού είναι θετικοί στον ιό.

Μετά από αίτημα της τουριστικής βιομηχανίας, οι χώροι εστίασης δεν θα υποχρεούνται σε κλείσιμο, αν και θα επιτρέπεται να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.