“Όχι” στο Brexit θα ψήφιζε το 59% των Βρετανών σε πιθανό δημοψήφισμα

[skai.gr]

Σε 59-41% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ θα διαμορφώνονταν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βρετανία, αν το δημοψήφισμα για το Brexit γινόταν σήμερα, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν στοιχεία ακαδημαϊκής μελέτης η οποία και εκπονήθηκε από τις ερευνητικές ομάδες NatCen και The UK in a changing Europe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω στοιχεία, αποτυπώνουν τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ της παραμονής, που έχουν σημειωθεί ποτέ, σε ανάλογες έρευνες.

Ειδικότερα, στην έρευνα συμμετείχαν 2.048 πολίτες, οι οποίοι και ερωτήθηκαν μεταξύ 7 Ιουνίου και 8 Ιουλίου, γεγονός που υπογραμμίζει ότι ένα σταδιακά όλο και αυξανόμενο ποσοστό Βρετανών είχε αρχίσει ήδη να αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το Βrexit, ήδη νωρίτερα από την δημοσιοποίηση του σχεδίου διαπραγματεύσεων το οποίο και παρουσίασε επίσημα η Τερέζα Μέι, στις αρχές του Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός πως τόσο οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ, όσο και οι υπέρμαχοι της αποχώρησης, αντιμετωπίζουν κριτικά την όλη πορεία των διαπραγματεύσεων Mέι.