Παράταση των μέτρων αντιμετώπισης του Covid-19 στην Ιρλανδία

Ιρλανδία κορονοιός

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ορισμένα μέτρα κατά του COVID-19 θα παραταθούν πέραν της προγραμματισμένης λήξης τους αργότερα αυτή την εβδομάδα. [EPA-EFE / AIDAN CRAWLEY]

ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε την παράταση ορισμένων μέτρων προστασίας από την COVID-19 που έληγαν στο τέλος της εβδομάδας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Ορισμένοι περιορισμοί – μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας και η επίδειξη ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19 στα εστιατόρια και τα μπαρ – θα παραμείνουν σε ισχύ, ανακοίνωσε την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Η άρση όλων των περιορισμών, εκτός από τη χρήση μάσκας, σε συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή. Ωστόσο, η απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες, προκάλεσε ανησυχία σχετικά με την προγραμματισμένη σταδιακή κατάργηση των μέτρων.

Η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία (NPHET) επισήμανε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η κατάσταση στην χώρα είναι «αβέβαιη και επισφαλής».

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Στίβεν Ντόνελυ, επικεφαλής της NPHET εξηγούσε ότι η ομάδα εξέτασε το ενδεχόμενο να συστήσει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει μια «πλήρη παύση» της άρσης των περιορισμών για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, αλλά αποφάσισε να μην πιέσει για κάτι τέτοιο, καθώς δεν πίστευε ότι «θα είχε ως αποτέλεσμα την χαλάρωση των μέτρων τον Νοέμβριο».

Η NPHET προειδοποίησε επίσης ότι ενδέχεται να χρειαστεί να επανέλθουν οι περιορισμοί, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα ακολουθήσει τη συμβουλή της ομάδας να διατηρηθούν μέτρα όπως είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.