Παπανδρέου: ο σοσιαλιστικός χώρος χρειάζεται αυτονομία – όχι σε συνεργασία με Τσίπρα, δεν συζητώ πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να γίνω Επίτροπος

Γιώργος Παπανδρέου [Γραφείο Τύπου ΚΙΔΗΣΟ]

Φρένο στα σενάρια συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνεχιζόμενη συζήτηση για τυχόν συμμαχία κεντροαριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ, σε Ελλάδα και Ευρώπη, που προωθείται από πλευρές των ευρωπαίων σοσιαλιστών και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρά αντισώματα και συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ.

Χρηστίδης: Ο Τσίπρας βάζει "ένα κουστούμι που δεν υπάρχει" μιλώντας για συμμαχία με την κεντροαριστερά

Η συνεχής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί το χώρο της κεντροαριστεράς, συνεχίζει να δημιουργεί αναταράξεις και να προκαλεί νέα επεισόδια. Με αφορμή την προγραμματιζόμενη εκδήλωση ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Αθήνα, το ΚΙΝΑΛ αντιδρά συντονισμένα και δυναμικά στο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα …

«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσετ τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Ο κ Παπανδρέου σημείωσε ότι ο σοσιαλιστικός χώρος χρειάζεται αυτονομία. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ότι είναι ένας συντηρητικός χώρος, που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κομμάτι.

Για τους κυρίους Μωραΐτη και Τόλκα δήλωσε πως αν τον ρωτούσαν θα τους έλεγε πως ήταν λάθος αυτό που έκαναν.

Διέψευσε ακόμα τις φήμες ότι του πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει επίτροπος, σημειώνοντας ότι θίγεται μόνο που ακούει ότι του έγινε πρόταση, γιατί ο ίδιος δε θα διαπραγματευόταν ποτέ τις θέσεις του.

Ο κ Παπανδρέου εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις εκλογές που όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει.

Ας αξιολογήσει τα λάθη του, ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί συγκάλυψε τον καραμανλισμό, είχε προσωπική συνεργασία με τον κ Παυλόπουλο και τον κ Καμένο και εδώ είμαστε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια, ο πρώην πρόεδος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην Πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε σκέψη προεκλογικής συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια εισοδισμού ή προσεταιρισμού στελεχών, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για συνεργασία στο μέλλον, εφόσον «αλλάξουν» οι βασικές πολιτικές επιλογές καθώς, όπως σημείωσε, «είμαι από τη φύση μου και σε όλη την πορεία μου υπέρ του διαλόγου».

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάντας σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς [Γραφείο Τύπου ΚΙΔΗΣΟ]

Για τη ΝΔ δήλωσε ότι δε βλέπει πως έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους, προσπαθούν να προστατέψουν τον πρώην ηγέτη τους και ο ίδιος δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη γιατί δεν έχει τη θετική εμπειρία από τη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Ακούστε εδώ ολόκληρο το ηχητικό από τη ραδιοφωνική συνένετυξη του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΚΑΙ και τον Πάυλο Τσίμα.

X