Παπαδημούλης: Η προσπάθεια ανασύστασης του APF είναι η τελευταία προσπάθεια της ακροδεξιάς για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

[euro2day.gr]

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φέρνει με επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Μαρία Σασόλι, το ζήτημα της απόπειρας χρηματοδότησης του ακροδεξιού APF από κονδύλια του ΕυρωπαΪκού Προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δημ. Παπαδημούλης: «Τον Φεβρουάριο του 2017, είχα στείλει και τότε μια επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στην προσπάθειά μου να αποτρέψω τη χρηματοδότηση του APF, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά, προκαλώντας σημαντική ανάσχεση στη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των ακροδεξιών
κομμάτων στην Ευρώπη».

Στη επιστολή του, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζει ότι «η απόπειρα επαναφοράς του APF, συμπίπτει με την ανακοίνωση της τελικής δικαστικής απόφασης σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου, σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα».

Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει παγώσει όλη τη δημόσια χρηματοδοτική στήριξη στη Χρυσή Αυγή, «η ανασύσταση του APF φαίνεται ότι είναι η τελική προσπάθεια των ακροδεξιών και εγκληματικών δυνάμεων της, να βρουν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Ευρωκοινοβούλιο, να έχουν σαφή εικόνα των εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ (AFCO), προκειμένου να αποτραπεί και να παύσει η διαδικασία και πιθανή καθιέρωση μελλοντικής χρηματοδότησης του APF, έγκαιρα και αποτελεσματικά».

X