Όρμπαν: Θα διαφυλάξουμε τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας

[amna.gr]

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησής του θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας, επιμένοντας στην εθνικιστική πολιτική του να μην δέχεται μετανάστες στη χώρα και να αποκρούει αυτό που αποκαλεί ξένη παρέμβαση.

Ο 54χρονος δεξιός πρωθυπουργός εκλέχθηκε για μια τρίτη διαδοχική θητεία στις εκλογές του περασμένου μήνα αφού το ισχυρό μήνυμά του κατά της μετανάστευσης τού χάρισε μια σαρωτική νίκη.

Το κόμμα του, το Fidesz, έχει τις 133 από τις 199 έδρες στο νέο κοινοβούλιο, γεγονός που θα του δώσει τη δυνατότητα να περνά οποιουσδήποτε νόμους, ακόμη κι αυτούς που απαιτούν πλειοψηφία δύο τρίτων.

«Η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησης θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου, αφού ο πρόεδρος του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο Τρίτη, οπότε ο Ορμπάν θα εκλεγεί επισήμως και πάλι πρωθυπουργός.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την Παρασκευή, ο Ορμπάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του οικοδομεί μια «χριστιανική δημοκρατία».

«Εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια παλαιάς σχολής χριστιανική δημοκρατία, ριζωμένη στις ευρωπαϊκές παραδόσεις … πιστεύουμε στη σημασία του έθνους και στην Ουγγαρία δεν θέλουμε να παραχωρήσουμε έδαφος σε οποιαδήποτε υπερεθνική επιχείρηση ή πολιτική αυτοκρατορία», δήλωσε ο Ορμπάν.