Όρμπαν: Στη Δυτική Ευρώπη δεν υπάρχει δημοκρατία

[@panyiszabolcs Twitter]

Δριμεία επίθεση κατά της Δυτικής Ευρώπης, την οποία χαρακτήρισε «μη δημοκρατική» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Στη διάρκεια ομιλίας του στη βόρεια Ρουμανία δήλωσε ότι «Στη Δυτική Ευρώπη, επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά «σύμβολο αποτυχίας».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει κατά της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ούγγρος αξιωματούχος: «Η χριστιανική δημοκρατία είναι αντιμεταναστευτική, αντι-πολυπολιτισμική και αγωνίζεται υπέρ του μοντέλου της χριστιανικής οικογένειας». Παράλληλα, δεσμεύτηκε να εντάξει την μετανάστευση στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών το 2019. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αναποτελεσματικοί και ανίκανοι να υπερασπιστούν την Ευρώπη κατά της μετανάστευσης».

Όρμπαν: Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια νέα προσέγγιση στην μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε σε κρατικό ραδιοσταθμό της Ουγγαρίας ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

Οι μέρες της σημερινής Κομισιόν είναι «μετρημένες» πρόσθεσε, καθώς η θητεία της ολοκληρώνεται το ερχόμενο έτος.

Ο Όρμπαν, …

Ο ίδιος επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ χαρακτήρισε «πρωτόγονη» την πολιτική της ΕΕ. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «η σταθερότητα στην Τουρκία αποτελεί θετική εξέλιξη».

«Σήμερα, η ασφάλεια της κοιλάδας των Καρπαθίων και της Ευρώπης εξαρτάται από τη σταθερότητα στην Τουρκία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, διότι μπορούν να τερματίσουν στις ροές των μουσουλμάνων», κατέληξε.

X