Ομόφωνη έγκριση για την προεδρία του ÖVP έλαβε ο Νεχάμερ

Παρά το γεγονός ότι 524 αντιπρόσωποι ενέκριναν ομόφωνα τον Νεχάμερ ως επικεφαλής του κόμματος, ο καγκελάριος συνεχίζει να καταδιώκεται από χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, διαμάχες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και μαζικές παραιτήσεις υπουργών. [Shutterstock/Alexandros Michailidis]

Όλοι οι αντιπρόσωποι του συντηρητικού κόμματος ÖVP της Αυστρίας ενέκριναν το Σάββατο τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ ως επικεφαλής του κόμματος, παρά την τρέχουσα αναταραχή στην κυβέρνηση και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

«100%! Σε ευχαριστώ ÖVP!» δήλωσε ο Νεχάμερ το Σάββατο (14 Μαΐου). Ο Νεχάμερ ακολούθησε αρχικά τον ατιμασμένο πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ως επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, και τώρα ψηφίσθηκε ως επικεφαλής του ÖVP.

Παρά το γεγονός ότι 524 αντιπρόσωποι ενέκριναν ομόφωνα τον Νεχάμερ ως επικεφαλής του κόμματος, ο καγκελάριος συνεχίζει να καταδιώκεται από χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, διαμάχες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και μαζικές παραιτήσεις υπουργών.

Εκτός Βιέννης, οι μεγαλύτεροι πανηγυρισμοί πραγματοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), για το οποίο ο Νεχάμερ αντιπροσωπεύει μία από τις τελευταίες απευθείας γραμμές προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και τους συντηρητικούς στη γειτονική Γερμανία.

«Ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί σου και με το ÖVP. Η Αυστρία χρειάζεται ένα ισχυρό Λαϊκό Κόμμα, η Ευρώπη χρειάζεται μια σταθερή Αυστρία!», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Παρομοίως, ο επικεφαλής του γερμανικού συντηρητικού κόμματος CDU, Φρίντριχ Μερτς, δήλωσε ότι «ανυπομονεί» για τη «συνεργασία τους στο ΕΛΚ».