Οι μάσκες στην Πορτογαλία σύντομα μόνο για τους χώρους με συνωστισμό

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα θετικά στοιχεία για την χώρα ως προς τον περιορισμό του ιού, επιτρέπει την μερική χαλάρωση των μέτρων από την 1η Οκτωβρίου. [shutterstock/Yanosh Nemesh]

Η χρήση μάσκας θα απαιτείται μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σούπερ μάρκετ, σε σπίτια, νοσοκομεία, χώρους διασκέδασης και σε μεγάλες εκδηλώσεις από την 1η Οκτωβρίου στην Πορτογαλία- στα πλαίσια της τρίτης φάσης άρσης των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός António Costa ανακοίνωσε την απόφαση σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι τα θετικά στοιχεία για την χώρα ως προς τον περιορισμό του ιού, επιτρέπει την μερική χαλάρωση των μέτρων από την 1η Οκτωβρίου.

Επίσης από την 1η Οκτωβρίου, αίρεται ο περιορισμός του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να εισέρχονται σε καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Οι πελάτες που εισέρχονται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία δεν θα υποχρεούνται πλέον να προσκομίζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ COVID-19.