Αυστρία: Οι εκκλήσεις να εγκαταλειφθεί η «αποτυχημένη» μεταρρύθμιση του στρατού αυξάνονται

«Αυτή θα ήταν τώρα η ιδανική ευκαιρία για την υπουργό Tanner να θάψει αυτή την περιττή μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Manfred Haidinger, πρόεδρος του συνδικάτου του στρατού. [Shutterstock/Photofex_AUT]

Επιβεβαιωμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο γενικός υφυπουργός Άμυνας της Αυστρίας Dieter Kandlhofer θα παραιτηθεί, προκάλεσαν εκκλήσεις να εγκαταλειφθεί η «αποτυχημένη» μεταρρύθμιση του στρατού στην οποία πρωτοστατούσε.

«Αυτή θα ήταν τώρα η ιδανική ευκαιρία για την υπουργό Tanner να θάψει αυτή την περιττή μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Manfred Haidinger, πρόεδρος του συνδικάτου του στρατού.

«Καμία προστιθέμενη αξία, καμία βελτίωση και καμία ενίσχυση των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων δεν μπορεί να διακρίνει κανείς από αυτή τη μεταρρύθμιση», συνέχισε ο ίδιος.

«Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο σχέδιο για μια λογική μεταρρύθμιση απέτυχε, όπως απέτυχε και ο κ. Kandlhofer ως Γενικός Γραμματέας».

Η συνδικαλιστική οργάνωση του στρατού ήταν επί μακρόν ο πιο ηχηρός επικριτής της μεταρρύθμισης, της οποίας πρωτοστάτησε η υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner. Όταν, κατά συνέπεια, οι δομές διοίκησης είχαν υποβαθμιστεί εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, είχε ζητήσει ακόμη και την παραίτησή της στις αρχές Μαΐου.

Το υπουργείο της Tanner δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την παραίτηση του Kandlhofer, ενώ πολλές πηγές ανέφεραν ότι αυτή είναι ήδη γεγονός.

Ο Kandlhofer, ο οποίος είχε εργαστεί υπό τον πλέον ατιμασμένο πρώην καγκελάριο Sebastian Kurz, πριν μεταπηδήσει στο υπουργείο Άμυνας, είχε ήδη εμπλακεί σε κατηγορίες για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση.

Ένα έργο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για στρατώνες είχε ανατεθεί σε έναν συνεργάτη του.