Ο κλάδος της φιλοξενίας ζητά την κατάργηση των μασκών

«Ζητάμε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας προσώπου για το προσωπικό και για τους πελάτες όταν μετακινούνται εντός των χώρων μας», όπως δήλωσε ο Matthias De Caluwe. [Shutterstock/Norenko Andrey]

Πριν από τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής την Παρασκευή, ο φλαμανδικός κλάδος της φιλοξενίας έκανε έκκληση προς τη βελγική κυβέρνηση να άρει την υποχρεωτικότητα των προστατευτικών μασκών σε εστιατόρια και μπαρ.

«Ζητάμε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας προσώπου για το προσωπικό και για τους πελάτες όταν μετακινούνται εντός των χώρων μας», όπως δήλωσε ο Matthias De Caluwe.

«Θα προτείνουμε να εργαζόμαστε βάσει του πρωτοκόλλου που ισχύει και για τον τομέα των εκδηλώσεων», δήλωσε ο De Caluwe.

«Προτείνουμε, λοιπόν, να ισχύει το Covid Safe Ticket (CST) για εκδηλώσεις με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες, εφόσον αυτός ο κανονισμός ισχύει και για τον τομέα των εκδηλώσεων», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής την Παρασκευή θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση του Covid Safe Ticket σε όλη τη χώρα- με προτάσεις που ήδη είναι σε ισχύ στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία όπου το πάσο χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε πολυκαταστήματα, καθώς και στους τομείς των τροφίμων και ποτών.