Ντέλι: Ανάγκη να στηριχθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια η Ήπειρος

[amna.gr]

Την αναγκαιότητα να στηριχθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια η Ήπειρος, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καρίμα Ντελι, η οποία επισκέφθηκε τα Ιωάννινα και την Άρτα, επικεφαλής επταμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η κ. Ντελι εξέφρασε την ικανοποίησή της από την περιοχή, για την οποία -όπως είπε- αξίζει να προβληθεί, να γίνει πιο γνωστή, καθώς συνδυάζει την ιστορία και την φυσική ομορφιά. Υπογράμμισε: «Όταν επιστρέψω ως πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, θα τονίσω ότι και στην προσεχή περίοδο προγραμματισμού και στα κονδύλια θα πρέπει να στηριχτεί περισσότερο η περιοχή σας και όλες εκείνες σαν την δική σας. Θα ήθελα μέσα σε λίγα χρόνια η περιοχή σας να μην ανήκει στις πιο φτωχές περιφέρειες, στις πιο μειονεκτούσες, αλλά να είναι ένα καλό παράδειγμα μεγάλης προόδου».

Ανέφερε ακόμη πως ο τουρισμός είναι μια οικονομική ελπίδα για ανάκαμψη, ανάσα προόδου και εξέφρασε τη χαρά της, καθώς «προχωρούν τα έργα σύνδεσης της περιφέρειας με τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα Αθήνα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι η οδική ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση της ηχορύπανσης.

Αναφερόμενη σε χθεσινοβραδινή συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπένγκα, η κ. Ντελι είπε πως θέληση της Επιτροπής είναι μέσα από τον τουρισμό να προβληθεί και να προωθηθεί το έργο και των αιρετών και των κατοίκων. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ από τη ΝΔ και Μιλτιάδης Κύρκος από «Το Ποτάμι».