Νέο όνομα για το Εθνικό Μέτωπο προτείνει η Λε Πεν

[Thibault Vandermersh/EPA/EFE]

Την μετονομασία του Εθνικού Μετώπου σε Εθνική Κινητοποίηση (Rassemblement Νational) προτείνει η Μαρίν Λε Πεν, στο πλαίσιο των προσπαθειών βελτίωσης της εικόνας του κόμματος μετά την επανεκλογή της στην ηγεσία.

Η Γαλλίδα ηγέτης ανακοίνωσε την προτεινόμενη αλλαγή στη διάσκεψη του κόμματος στη βορειοανατολική Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η ονομασία Εθνικό Μέτωπο (FN), χρησιμοποιείται ήδη από την ίδρυσή του το 1972, με αποτέλεσμα να θεωρείται αναχρονισμένη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ονομασία του Εθνικού Μετώπου συνδέθηκε με μια λαμπρή και επική ιστορία που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει». Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ότι αποτέλεσε φραγμό που εμπόδισε το κόμμα να κερδίσει στις εκλογές.

«Για πολλούς Γάλλους… συνιστά ψυχολογικό φραγμό», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Λε Πεν κατέλαβε 10 εκατομμύρια ψήφους στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου. Ωστόσο, το 34% που έλαβε ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο και η ίδια παραδέχθηκε ότι υπήρξαν σημαντικά λάθη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της.

Παρόλα αυτά, η Γαλλίδα αξιωματούχος επανεξελέγη για τρίτη θητεία ως επικεφαλής του κόμματος την Κυριακή.

Στο μεταξύ, η πρόταση της Λε Πεν δεν έχει λάβει ομόφωνη στήριξη από τη βάση του κόμματος.

Πέρυσι, το FN προέβη σε έρευνα 51.000 μελών αναφορικά με το αν θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά του. Το Σάββατο, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 52% εξ αυτών είχε ψηφίσει υπέρ από τους συνολικά 30.000 που συμμετείχαν.

X