Νέο αίτημα Τζιτζικώστα για δράση της ΕΕ στο μεταναστευτικό

Ο Τζιτζικώστας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Την ανάληψη δράσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και υποψήφιο Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, CDU, Αρμίν Λασέτ (Armin Laschet) στην Καγκελαρία του Ντίσελντορφ.

«Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα ζήτημα εθνικό, αλλά ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα που αφορά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι δυο άνδρες δήλωσαν αποφασισμένοι να εργαστούν από κοινού, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες διαφορές, η αυξανόμενη πόλωση και ο ευρωσκεπτικισμός που καταγράφεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως επισήμαναν, για να επιτευχθεί αυτό χρειαζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό όραμα, που θα εμβαθύνει τη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Λασέτ συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού, τις πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πράσινη νέα συμφωνία και την τεχνητή νοημοσύνη ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη να βοηθηθούν οι Περιφέρειες που επηρεάζονται ιδιαίτερα από την απόφαση της ΕΕ να επιτύχουν κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050.

X