Νέα μέτρα COVID-19 ετοιμαζει η βουλγαρική κυβέρνηση

[EPA-EFE / VASSIL DONEV]

Στη Βουλγαρία νοσηλεύονται 6.074 ασθενείς με κορονοϊό. [EPA-EFE / VASSIL DONEV]

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα COVID-19 πρόκειται να επιβάλει εντός της εβδομάδας η βουλγαρική κυβέρνηση υπό την πίεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα. Μεταξύ αυτών είναι η υποχρεωτική κάρτα εισόδου για ορισμένους δημόσιους κλειστούς χώρους, καθώς και ο περιορισμός των μεγάλων εκδηλώσεων.

Ο υπουργός Υγείας Στοϊτσο Κατσαροφ χαρακτήρισε την κατάσταση με την COVID-19 «πολύ σοβαρή και τεταμένη», ωστόσο δήλωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί λουκέτο και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η πίεση στα νοσοκομεία της Σόφιας είναι μεγάλη, η πληρότητα οριακή με αποτέλεσμα ασθενείς να μην γίνονται δεκτοί για εισαγωγή. Η αναλογία των μολύνσεων στη χώρα είναι 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μια 70χρονη γυναίκα κατέληξε, αφού έξι νοσοκομεία της Σόφιας αρνήθηκαν να την δεχτούν λόγω έλλειψης κλινών. Στη Βουλγαρία νοσηλεύονται 6.074 ασθενείς με κορονοϊό.

Η χώρα κατέχει την τελευταία θέση στους εμβολιασμούς στην ΕΕ με μόλις 20% των πολιτών εμβολιασμένο, ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση αναφορικά με την θνησιμότητα από COVID-19 τους τελευταίους δύο μήνες. Η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να αυξήσει τους αναγκαίους εμβολιασμούς, ένα κρίσιμο μέτρο για την ανάσχεση της πανδημίας.