Μέρκελ: Προσεγγίζει τον Μακρόν και αναζητά μία δυνατή Ευρώπη

[Clemens Bilan/EPA]

Την επιθυμία να φτάσει σε κοινό έδαφος με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε, σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, παρακάμπτοντας τη διαφωνία του συνασπισμού της, με αντικείμενο την ενδυνάμωση της Ευρωζώνης.

«Οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ευρώπη είναι πέρα από τα θέματα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σημείωσε σε δημοσιογράφους, στο Βερολίνο.

Τα ζητήματα, που περιλαμβάνουν κοινό σύστημα ασύλου, συνοχή στην εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοινές πρωτοβουλίες ασφαλείας είναι «όλα ισότιμα μέρη του ίδιου σχεδίου: μίας δυνατής Ευρώπης, ενός δεσμού με αξίες», είπε.

Τα δημόσια σχόλια της Καγκελαρίου της έδωσαν την ευκαιρία να προσεγγίσει τον Μακρόν και να βάλει τον εαυτό της πάνω από τις αντιπαραθέσεις του συνασπισμού, όσο αφορά την έκταση της αναθεώρησης στην ευρωζώνη.

«Πεποίθησή μου είναι ότι χρειαζόμαστε συντονισμένη δράση, ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί στην Ευρώπη και ότι χρειαζόμαστε περισσότερο ρυθμό», τόνισε.