Μέρκελ και Τουσκ κατά των παρανομιών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου [philenews.com]

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει απόψε στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. στην επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε νωρίτερα σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελλάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ.

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων έθεσε το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόσο ο κ. Τουσκ όσο και η κα. Μέρκελ επανέλαβαν τη σαφή αντίθεση τους σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας και εκδήλωσαν συμπαράσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συζητήθηκαν, εξάλλου, τα περαιτέρω βήματα και ο συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια της αποψινής Συνόδου-δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά και με άλλους ηγέτες κρατών.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παράνομες ενέργειες και προκλήσεις.