Μακρόν: Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον οι επικρίσεις Ντι Μάιο και Σαλβίνι

[Riccardo Antimiani/EPA/EFE]

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε από το Κάιρο ότι δεν θα απαντήσει στις επικρίσεις των Ιταλών ηγετών, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι για τη Γαλλία, γιατί δεν έχουν «κανένα ενδιαφέρον».

«Δεν θα απαντήσω. Όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

«Ο ιταλικός λαός είναι φίλος μας και αξίζει ηγέτες που να στέκονται στο ύψος της ιστορίας του», πρόσθεσε.

Μετά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος Μακρόν έχει προγραμματίσει έναν σταθμό του ταξιδιού του στην Κύπρο για να συμμετάσχει την Τρίτη το απόγευμα στη σύνοδο κορυφής της Med7, των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συναντήσει τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε.

Παρότι ο τελευταίος τόνισε πρόσφατα την γαλλο-ιταλική «ιστορική φιλία», ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, υπογράμμισε ότι ελπίζει γρήγορα ο γαλλικός λαός να απαλλαγεί από έναν «πολύ κακό πρόεδρο».

«Είμαι κοντά στο γαλλικό λαό με όλη μου την καρδιά, στα εκατομμύρια των ανδρών και γυναικών που ζουν στη Γαλλία με μια πολύ κακή κυβέρνηση και έναν πολύ κακό πρόεδρο της Δημοκρατίας», είχε δηλώσει ο κ. Σαλβίνι σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

Την περασμένη Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, είχε κατηγορήσει τη Γαλλία ότι «φτωχαίνει την Αφρική» και ωθεί τους μετανάστες στην Ευρώπη με την πολιτική της του «αποικισμού».

Η πρέσβης της Ιταλίας στο Παρίσι κλήθηκε για εξηγήσεις στο γαλλικό ΥΠΕΞ

Η πρέσβειρα της Ιταλίας στη Γαλλία κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, που κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «φτωχαίνει την Αφρική» κι επιδεινώνει τη μεταναστευτική κρίση.

X