Κομισιόν: Ο Τίμερμανς μοναδικός υποψήφιος του ΕΣΚ για την προεδρία

[Alexandros Michailidis/Shutterstock]

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, θα είναι ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2019, μετά την απόφαση του Μάρος Σέφκοβιτς να αποσυρθεί από την «κούρσα».

Ο Σέφκοβιτς, Επίτροπος αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, εξηγώντας ότι κατανοεί τη δύναμη του ομαδικού πνεύματος και εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τίμερμανς. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του PES αναφέρει ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση έπειτα από δύο συζητήσεις του με τον Τίμερμανς.

«Εύχομαι στον Φρανς καλή τύχη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ταυτόχρονα, είμαι έτοιμος να συνεργαστώ στενά μαζί του», πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμη, ότι οι εκλογές του ΕΚ τον Μάιο θα αποτελέσουν καμπή για το σχήμα και την κατεύθυνση ολόκληρης της ΕΕ. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει ενεργά στην εκστρατεία του PES.

«Συμμερίζομαι την ανάγκη να συνεχίσουμε με πνεύμα ενότητας, να σχηματίσουμε ένα ενιαίο μέτωπο και να επικεντρώσουμε την ενέργειά μας στην προετοιμασία μιας ισχυρής πολιτικής ατζέντας», σημειώνει.

«Από σήμερα, το PES έχει έναν ισχυρό κοινό υποψήφιο. Αντιπροσωπεύει μια αλλαγή κατεύθυνσης για την Ευρώπη και θα θέσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα στην καρδιά του εκλογικού προγράμματός μας», κατέληξε ο κ. Σέφκοβιτς.

X