Κάλεσμα Χάμοντ στην ΕΕ για πιο διαλλακτική προσέγγιση του Brexit

[skai.gr]

Κάλεσμα προς την ΕΕ να συμπεριφερθεί περισσότερο «σαν την Αυστραλία ή τις ΗΠΑ» και να επιδείξει μεγαλύτερη προθυμία για τη διαμόρφωση μίας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία για τη μετά το Brexit εποχή, απηύθυνε από το Βερολίνο ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας Die Welt το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Χάμοντ είπε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζονται δύο για το ταγκό».

Ο Βρετανός υπουργός δε δίστασε να κατηγορήσει τους ηγέτες της ΕΕ ότι εμφανίζονται αδιάλλακτοι και χωρίς τον πρέποντα ενθουσιασμό για την προοπτική μίας μελλοντικής εμπορικής σχέσης με έναν σημαντικό εταίρο τους.

Ο Φίλιπ Χάμοντ συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι το επαναλαμβανόμενο παράπονο από τις Βρυξέλλες είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αποφασίσει τι είδους σχέση θέλει. Αλλά στο Λονδίνο πολλοί αισθάνονται ότι έχουμε λίγη, για να μην πω καμία, ένδειξη τι είδους μελλοντική σχέση οι 27 της ΕΕ θα ήθελαν να έχουν με μία Βρετανία μετά από το Brexit».

Κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε ρητορική περί «τιμωρίας» της Βρετανίας για την επιλογή εξόδου από την ΕΕ.

X