Η πρόταση της Γαλλίας για την ενίσχυση των ανεξάρτητων δημοσιογράφων

«Οι αιτούντες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Οκτωβρίου του 2021». [shutterstock/wellphoto]

Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι των οποίων η δραστηριότητα και το εισόδημα επλήγησαν από την πανδημία θα λάβουν ενίσχυση ύψους 29.5 εκατομμυρίων ευρώ που θα έχουν ισχύ για δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Roselyne Bachelot.

Δικαιούχοι είναι οι δημοσιογράφος που «έχουν τουλάχιστον πέντε μηνιαία εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ελεύθερου επαγγελματία μέσα στο 2019, με ετήσιο εισόδημα για το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του ποσού των 3.000 ευρώ» και «να έχουν υποστεί μείωση στο ετήσιο εισόδημά τους στο διάστημα μεταξύ του 2019 και του έτους που καταβάλλεται η ενίσχυση», σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Σεπτεμβρίου. «Οι αιτούντες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Οκτωβρίου του 2021», όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια «φιλόδοξη μεταρρύθμιση», συμπεριλαμβανομένης μιας ενιαίας κλίμακας χρεώσεων για τον τύπο.