Η ΝΔ άλλαξε το σήμα της για την Ημέρα της Ευρώπης

Το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας προσαρμόσμένο στην Ημέρα της Ευρώπης, ενόχει και Ευρωεκλογών [Νέα Δημοκρατία]

Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης η ΝΔ τονίζει σε ανάρτησή της στο twitter πως πρόκειται για ημέρα που θυμίζει την ευημερία και την ειρήνη.

Και επιμένει στο βασικό σύνθημα – μοτίβο των τελευταίων μηνών: αξίζουμε καλύτερα – και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προσθέτει.

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα. Μέρα που μας θυμίζει πάντοτε την ευημερία και την ειρήνη που κατακτήσαμε μέσα από θυσίες. Στόχος μας μια Ευρώπη αισιόδοξη, μια Ευρώπη γεμάτη ευκαιρίες για όλους. Γιατί πιστεύουμε πως αξίζουμε καλύτερα, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει πρόσφατα το λογότυπό της, μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ένα σήμα που συμβολίζει, όπως λένε, την ανοιχτότητα. Παράλληλα όμως είναι ένα σήμα που επιτρέπει στη ΝΔ να το προσαρμόζει σε χρώματα και με άλλες εικαστικές παρεμβάσεις ώστε να ταιριάζει με διάφορες επετείους και συμβολικά μηνύματα, όπως έχει κάνει αρκετές φορές (κατά της βίας προς τις γυναίκες, για την επέτειο του Πολυτεχνείου κλπ). Είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο εμφανώς μια προσαρμογή του εμβλήματος με ευρωπαϊκό μήνυμα.

Το προσαρμοσμένο λογότυπο περιλαμβάνει το μπλε της ΝΔ προσαρμοσμένο σε έναν πιο ανοιχτό τόνο, μια ευρωπαϊκή σημαία και ένα κίτρινο υποστηρικτικό τρίγωνο στα χρώματα του ΕΛΚ και των αστεριών της ευρωπαίκής σημαίας.

X