Η Κομισιόν δεν γνωρίζει πού είναι η Αγιά Σοφιά!

Η Επιτροπή δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Αγία Σοφία. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολή καταγγελίας στην επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου της ΕΕ Νταβίντ Σασόλι, αφού οι υπηρεσίες της Επιτροπής δήλωσαν σε επίσημη γραπτή απάντηση ότι η εκκλησία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται… στην Κύπρο.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν γνωρίζει πού είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της χριστιανικής κληρονομιάς.

Διαβάστε παρακάτω τί συνέβη…

Στα τέλη Ιουλίου, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία, μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σε τζαμί που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και ερωτήσεις προς την Επιτροπή από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Επιτροπή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων σε περιοχές που δεν τελούν υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποδίδει μεγάλη σημασία στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε η Επιτροπή στην απάντησή της.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, έχει παράσχει σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ από το 2012 για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει τη διατήρηση πολλών εκκλησιών στις περιοχές που δεν υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας », πρόσθεσε.

X