Η επανεκκίνηση της οικονομίας στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης ευρωβουλευτών ΝΔ-ΣΕΒ

Ευρωβουλευτές_Νέα_Δημοκρατία [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Οι ευρωβουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, με αφορμή την επανεκκίνηση της οικονομίας στη μετά-Covid εποχή, συζήτησαν τις προκλήσεις της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιακής μετάβασης, την ανάγκη της μέγιστης απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω του Εθνικού Σχεδίου που εξήγγειλε η Ελληνική Κυβέρνηση και τις ευκαιρίες για την τόνωση της οικονομίας που προσφέρει το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε χρήσιμη τη (ψηφιακή) συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων με τον ΣΕΒ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς η επιχειρηματικότητα και η βιομηχανία αποτελούν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τόνισε ότι πρέπει όλοι, με σοβαρότητα, σύνεση και μέτρο, να αναζητήσουμε τις λύσεις που θα οδηγήσουν στον πλήρη μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, γιατί το ζητούμενο είναι να διαχειριστούμε σωστά το σήμερα, ώστε να φτάσουμε όρθιοι στην επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, εκφράζοντας τις θέσεις του ΣΕΒ, παρουσίασε τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κόσμος των επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι οι δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να έχουν ως γνώμονα την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης επιχειρηματικότητας και κοινωνίας. Τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη και η ψηφιακή μετάβαση αποτελούν βασικές προτεραιότητες του ΣΕΒ και βασικές προϋποθέσεις αναβάθμισης του οικονομικού μοντέλου της Ελλάδας, ικανές να ενισχύσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας. Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνεργασία Αθηνών-Βρυξελλών για την προώθηση των θέσεων του ελληνικού επιχειρηματικού και βιομηχανικού τομέα.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ενημέρωσαν το Προεδρείο του ΣΕΒ για τα τρέχοντα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισαν την ανάγκη για συνεχή διάλογο και συνεννόηση προκειμένου να γίνουν συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, οι Αντιπρόεδροι κκ. Γιάννης Γιώτης και Βαγγέλης Μυτιληναίος και το μέλος του ΔΣ κ. Ευτύχης Βασιλάκης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Διαμαντούρος και από την Υπηρεσία του ΣΕΒ, οι Διευθυντές Τομέων Απασχόλησης και Ρυθμιστικού Περιβάλλοντος, κκ. Χρήστος Ιωάννου και Μιχάλης Μητσόπουλος, καθώς ο Γεν. Διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Κων/νος Κωνσταντίνου.