Η ΕΕ να μην αφήσει μόνη της την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, τόνισε ο Τζιτζικώστας

Ο Νέοςμ Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας μιλά από το βήμα της ολομέλειας της CoR [twitter.com/CoR_President]

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αφήσει μόνες Ελλάδα και Βουλγαρία στη νέα μεταναστευτική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως επισήμανε, “δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες οδηγούνται από την Τουρκία στην Ευρώπη μέσω των ευρωπαϊκών συνόρων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας” και αυτά τα νέα μεταναστευτικά «κύματα» δεν είναι εθνικό ζήτημα των δύο χωρών, αλλά αφορούν την ΕΕ και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαιρέτισε τη σημερινή παρουσία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και την έκφραση ισχυρού μηνύματος αλληλεγγύης και επισήμανε ότι «είναι πλέον καιρός για δράση και συγκεκριμένα μέτρα».

Ζήτησε, μεταξύ άλλων, περισσότερο προσωπικό από τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο σε όλες τις μεθοριακές περιοχές, στοχοθετημένη, χρηματοδοτική βοήθεια στις τοπικές και περιφερειακές αρχές των πληγεισών από τη μεταναστευτική κρίση περιοχών και αναλογική κατανομή των αιτούντων άσυλων και προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε ότι θα εισάγει το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τον Μάρτιο.

X