Επίδειξη δύναμης από τη Λέγκα στο ΕΚ

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι [Tinxi/Shutterstock]

«Εάν θέλετε κάτι να γίνει σωστά, τότε καλύτερα να αναλάβετε δράση μόνοι σας», ανέφερε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα (15 Μαρτίου), με εκπροσώπους του κόμματος να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Σαλβίνι και οι κοινοβουλευτικοί βοηθοί της ομάδας του ENF επικρότησαν επανειλημμένα τις δηλώσεις του. Μια ασυνήθιστη πρακτική, η οποία θεωρείται αντιδημοκρατική από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στην πραγματικότητα απαγορεύεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σαλβίνι: Το ευρώ είναι ένα προβληματικό νόμισμα

To ευρώ πρέπει να επανεξεταστεί, τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λίγκας του Βορρά. Ανοιχτός σε όλες τις δυνατότητες για σχηματισμό κυβέρνησης, εκτός από συνεργασία με την κεντροαριστερά.

Οι δημοσιογράφοι υπενθύμισαν στον Ιταλό ευρωβουλευτή τους κανόνες του Κοινοβουλίου που απαγορεύουν τέτοιες επιδείξεις υποστήριξης.

Ο Σαλβίνι απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους που δεν εκτιμούσαν τα χειροκροτήματα να αποχωρήσουν από την αίθουσα, κατηγορώντας τους ότι εκφράζουν αριστερίζουσες πολιτικές προκαταλήψεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 των κανονισμών για τον Τύπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαγορεύεται να εκφράζεται οποιαδήποτε συμφωνία ή διαφωνία υπό οποιαδήποτε μορφή κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου.

Σαλβίνι: Η προεδρία βουλής και γερουσίας πρέπει να δοθεί σε όσους κέρδισαν τις εκλογές

Στο πρώτο βήμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας, αναφέρθηκε σήμερα ο γραμματέας της Λέγκας Ματτέο Σαλβίνι.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Κοινοβουλίου σημείωσε ότι Ευρωπαίος δημοσιογράφος βρέθηκε αντιμέτωπος με απειλές από πρόσωπο προσκείμενο στο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μετά το περιστατικό, ο επικεφαλής του Τύπου της ENF διαβεβαίωσε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα επαναληφθεί. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους δημοσιογράφους να αποστείλουν επίσημη επιστολή καταγγελίας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Σαλβίνι: Μόνο εμένα μπορεί να προτείνει η δεξιά για πρωθυπουργό της Ιταλίας

Την πρωθυπουργία της Ιταλίας διεκδικεί ανοιχτά ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι έχει πλέον αναλάβει τα ηνία της λαϊκής δεξιάς.

«Δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, συνιστούμε να μην προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες που θα δώσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα στον κ. Σαλβίνι», απάντησε η ΓΔ Επικοινωνίας.

X