Διπλωματικό μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με φόντο Τουρκία και προσφυγικό

Μέγαρο Μαξίμου, έδρα του Έλληνα Πρωθυπυργού, Αθήνα [Μέγαρο Μαξίμου - Ελληνική Κυβέρνηση]

Σειρά επαφών είχε, σε διπλωματικό και διακυβερνητικό επίπεδο, σήμερα από την Αθήνα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και των προκλήσεων της Τουρκίας παράλληλα με τα ζητήματα του Μεταναστευτικού και την κατάσταση στη Μόρια.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για το προσφυγικό και τις εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει της προσεχούς έκτακτης συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ειδικότερα στη συνάντησή τους νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του ESM εξέτασαν τις αναπτυξιακές προοπτικές με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και την τόνωση των επενδύσεων.

Και άλλες συναντήσεις

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει σήμερα το απόγευμα να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

X