Ασημακοπούλου: Ολοκλήρωση νομοθετικής διαδικασίας ώστε το Πράσινο Πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το καλοκαίρι

Asimakopoulou [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού πριν από το καλοκαίρι, ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής σχετικής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

«Η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού αποτελεί μία νίκη της ευρωπαϊκής οικογένειας στη μάχη για την αντιμετώπιση των σοβαρών συνεπειών της πανδημίας», είπε η κ. Ασημακοπούλου και, αμέσως, προσέθεσε: «Υπενθυμίζω, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την πρόταση για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

«Κάνουμε, λοιπόν, τη σωστή κίνηση, την κατάλληλη στιγμή», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αυξητικούς ρυθμούς, το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα προασπίσει ένα από τα βασικά δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, να μπορούν, δηλαδή, να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια, ενώ, παράλληλα, θα μειώσει τις επιπτώσεις των περιορισμών, που επιβάλλονται από τα κράτη μέλη».

Η κ. Ασημακοπούλου, αφού χαρακτήρισε το ψηφιακό πιστοποιητικό ως «μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τις χώρες του Νότου, οι οποίες βασίζουν, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, την οικονομία τους στον τουρισμό», είπε ότι «ο επόμενος στόχος για εμάς πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας το ταχύτερο δυνατόν, για να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, πριν από το καλοκαίρι». Και, καταλήγοντας, προσέθεσε: «Οι πολίτες μας αγωνιούν και ανυπομονούν να βγούμε από τη δίνη της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουμε επιτέλους στην κανονικότητα. Ας μην τους απογοητεύσουμε».