Άγρια επίθεση σε βουλευτή του AfD στην Γερμανία

[Michael Kappeler/dpa via AP]

Αιματηρή επίθεση δέχτηκε ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του αντι-μεταναστευτικού κόμματος AfD στην βορειοδυτική Γερμανία.

Τρεις μασκοφόροι επιτέθηκαν στον Φρανκ Μάγκνιτς το απόγευμα της Δευτέρας, κοντά στην πλατεία Γκέτε της Βρέμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Αρχικά τον χτύπησαν με ένα κομμάτι ξύλο και στην συνέχεια τον κλότσησαν επανειλημμένα στο κεφάλι ενώ κειτόταν αναίσθητος στο έδαφος.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και θεωρεί πως η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, δεδομένης της θέσης του θύματος στους κόλπους του AfD.

Πρόκειται για την δεύτερη ενέργεια εναντίον του AfD σε διάστημα λίγων ημερών. Την προηγούμενη εβδομάδα τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην πόλη Ντέμπελν, στην Σαξονία, για βομβιστική επίθεση που είχε στόχο γραφείο της παράταξης.

Στην ανακοίνωσή του το AfD αφήνει αιχμές σε βάρος κομμάτων της αριστεράς, καταγγέλλοντας πως το Die Linke, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι στηρίζουν ενέργειες αποκαλούμενων αντιφασιστών. Σημειώνει πως θα παρακολουθεί συστηματικά τις αντιδράσεις των κομμάτων στην επίθεση εναντίον του κ. Μάγκνιτς.

X