Πώς να τους κάνετε να σας ακούν

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Όλες οι θέσεις σε αυτή τη στήλη αποτελούν απόψεις των συντακτών, όχι της EURACTIV.gr

management-business [Photo by Minervastudio from Pexels]

  • Ποιος είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε προαγωγή, να κάνετε μια σημαντική πώληση και να αποκτήσετε μια αίσθηση επιτυχίας και ικανοποίησης στη ζωή σας;
  • · Ποιος (ο ίδιος) παράγοντας έκρινε τελικά τον κερδισμένο και τον ηττημένο – σε όλες σχεδόν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 50 χρόνια;

Η ικανότητα χρήσης της δύναμης του «πρωτογενούς» εγκεφάλου, όπως υποστηρίζει ο διεθνώς διάσημος ειδικός της ομιλίας Bert Decker.

Ο «πρωτογενής» εγκέφαλος, λέει ο Decker, είναι ο συναισθηματικός μας εγκέφαλος. Είναι το πιο «πρωτόγονο» κομμάτι του μυαλού μας – το μη ορθολογικό του τμήμα.

Ο υπόλοιπος εγκέφαλος, ο «νέος» εγκέφαλος, όπως τον ονομάζει είναι η έδρα της συνειδητής σκέψης, της μνήμης, της γλώσσας, της λήψης αποφάσεων και της δημιουργικότητας.

· Όταν μιλάει ο περισσότερος κόσμος απευθύνει το μήνυμά του στον «νέο» εγκέφαλο και παραβλέπει τον «πρωτογενή». Γι’ αυτό και τόσοι ικανοί κατά τα άλλα άνθρωποι, όπως ο Michael Dukakis και ο Walter Mondale, απέτυχαν να περάσουν τα μηνύματά τους στα ακροατήρια που τους ενδιέφεραν με αποτελεσματικό τρόπο.

  • Ακόμα κι αν στοχεύουν να φτάσουμε τελικά στον «νέο» εγκέφαλο, πρέπει πρώτα να περάσουμε τον «φύλακα», το «πρωτογενές» τμήμα.
  • Αν αφήσουμε αυτό το «πρωτογενές» τμήμα έξω από την εξίσωση, το μήνυμά μας θα διαστρεβλωθεί ή θα μειωθεί σε ένταση – μπορεί και να μην περάσει καθόλου.

Πως μπορούμε λοιπόν να φτάσουμε στον «πρωτογενή» εγκέφαλο;

Ο Decker αναφέρει τον Norman Schwarzkopf, τον Ronald Reagan και τον Lee Lacocca, σαν παραδείγματα ανθρώπων «φιλικών» προς τον «πρωτογενή” εγκέφαλο. Και καταλήγει στα εξής πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

  • Οι πιο αποτελεσματικοί «communicators» είναι εκείνοι που είναι εκφραστικοί – ενώ διατηρούν ταυτόχρονα τον αυτοέλεγχό τους.
  • Για να μπορέσετε να διατηρήσετε ανοιχτά τα κανάλια του «πρωτογενούς» εγκεφάλου των ακροατών σας, πρέπει και ο δικός σας «πρωτογενής” εγκέφαλος να είναι δεκτικός – δηλαδή ευαίσθητος στις αντιδράσεις των ακροατών σας.

 

X