Νέο δάνειο ύψους 150 εκατ. έλαβε η Cosmote από την ΕΤΕπ

Η δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε με την ΕΤΕπ έχει σκοπό να βοηθήσει την Cosmote να αυξήσει περαιτέρω την κάλυψη του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της.

Σύμβαση δανειοδότησης ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) πέτυχε η Cosmote για να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της σχέδιο στην κινητή τηλεφωνία.

Συγκεκριμένα, τα νέα κεφάλαια έρχονται να βοηθήσουν  την εταιρεία να αυξήσει την κάλυψη του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της 4G/4G+ και να προβεί σε επενδύσεις ενίσχυσης χωρητικότητας και τεχνολογικής αναβάθμισης. Η συναλλαγή καλύπτεται με εγγύηση από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Ο κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην ΕΤΕπ και επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Cosmote για την ενίσχυση του ήδη εκτεταμένου δικτύου της εταιρείας. Με χαροποιεί το γεγονός ότι κάνουμε άλλο ένα βήμα για να φέρουμε τα οφέλη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα».

Τη συμφωνία χαιρέτισε και ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί. «Η συμφωνία αυτή καταδεικνύει για άλλη μια φορά τον πολύτιμο ρόλο του Σχεδίου Γιούνκερ στην κινητοποίηση επενδύσεων για την υποστήριξη και επέκταση των υποδομών που προάγουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η Επιτροπή διατηρεί τη δέσμευσή της να στηρίζει επενδύσεις οι οποίες θα συντελέσουν στη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας».

Η δανειακή σύμβαση έχει σκοπό να βοηθήσει την Cosmote να αυξήσει περαιτέρω την κάλυψη του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επίσης συναφείς επενδύσεις στο δίκτυο κορμού για την υποστήριξη της πρόσθετης εγκατεστημένης χωρητικότητας στο δίκτυο πρόσβασης, στις πλατφόρμες προϊόντων και στα συστήματα πληροφορικής.

Το έργο θα βελτιώσει την ποιότητα και θα αυξήσει την κάλυψη του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών της Cosmote στην Ελλάδα, και θα καταστήσει δυνατή την παροχή προηγμένων κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε ακόμη περισσότερες αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Τα δίκτυα νέας γενιάς δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μονόδρομος για την ψηφιακή εποχή», προσθέτοντας ότι η συνεργασία με την ΕΤΕπ «θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας και να οικοδομήσουμε τα δίκτυα του μέλλοντος».

X