Καλογήρου: Το μεταναστευτικό να γίνει μέρος του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ

Φωτογραφία 1

Υπό το φως του μεγάλου βάρους που έχει σηκώσει το Βόρειο Αιγαίο στο μεταναστευτικό, η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου προτείνει την συμπερίληψη του μεταναστευτικού στα κριτήρια για επενδύσεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ.

Μιλώντας στο 1ο Φόρουμ για την Αδριατική, που διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπογράμμισε την ανάγκη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν σηκώσει βάρος δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους και θα πρέπει να βρεθεί «άμεσα τρόπος να στηριχθεί η οικονομία τους».

Αναφερόμενη στην ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε να συμπεριληφθεί το μεταναστευτικό στα κριτήρια για τις επενδύσεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ, ώστε να «δίνονται κίνητρα για όσους επενδύουν στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι η Ένωση άργησε να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος και αντέδρασε μόνο όταν αυτό απείλησε την ίδια την ύπαρξή της.

Στη συνάντηση πήραν μέρος περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες μεταξύ άλλων Επίτροποι, Υπουργοί, εκπροσώποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Επιτροπής των Περιφερειών, Ευρωπαϊκών Περιφερειών, Επιμελητηρίων και άλλων φορέων.

EurActiv.gr