Εντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Βουλγαρία βλέπει ο Μπορίσοφ

boyko_borissov

Η Βουλγαρία προσελκύει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό οφείλεται στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του νέου εργοστασίου παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων του τουρκικού ομίλου «Teklas», ο οποίος ήδη απασχολεί 2.500 άτομα στη Βουλγαρία.

Η Τουρκία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας και η αξία του διμερούς εμπορίου διαμορφώνεται, σε ετήσια βάση, περίπου στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Η Teklas έχει επενδύσει 13,5 εκατομμύρια λέβα στο νέο εργοστάσιό της στο Κίρτζαλι, και, παράλληλα, κατασκευάζει ένα άλλο εργοστάσιο στην περιοχή της Βράτσα. Σε αυτό το εργοστάσιο θα απασχοληθούν πεντακόσια άτομα και η λειτουργία του αναμένεται στα μέσα του 2020.

Εξάλλου, ο κ. Μπορίσοφ επισκέφθηκε το γερμανικό εργοστάσιο «WITTE Automotive» στο Ρούσε, το οποίο κατασκευάζει λειτουργικά συστήματα αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Μπορίσοφ παρακολούθησε τα επίσημα εγκαίνια της επέκτασης του εργοστασίου, ύψους επένδυσης άνω των 20 εκατομμυρίων λέβα. Η επέκταση αυτή θα δημιουργήσει περισσότερες από 350 νέες θέσεις εργασίας.

X