Δεν είναι πια μόνο ζήτημα των γυναικών η ισορροπία μεταξύ των φύλων στο χώρο εργασίας

Άγκνες Γιογκέριους, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου [European Parliament]

Η οδηγία για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής απέχει μόνο λίγα βήματα από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία τον Ιανουάριο. Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν την εκπροσώπηση των γυναικών στον εργασιακό χώρο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τουλάχιστον 10 ημέρες αμοιβόμενης γονικής άδειας για τους πατέρες.

Τα νέα μέτρα επαινέθηκαν ως ένα σημαντικό επίτευγμα και ένα σημαντικό βήμα προς την ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της EURACTIV που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27 Φεβρουαρίου).

Η οδηγία εισάγει το δικαίωμα τουλάχιστον δέκα εργάσιμων ημερών αδείας πατρότητας για τους πατέρες από το χρόνο γέννησης ή υιοθεσίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πατέρες θα πρέπει να πληρώνονται σε όχι λιγότερο από το επίπεδο των αμοιβών που παίρνουν οι ασθενείς, σύμφωνα με τους νέους κανόνες. Επιπλέον, η οδηγία προσθέτει δύο μήνες μη μεταβιβάσιμης άδειας μετ ‘αποδοχών στους τέσσερις υπαρκτούς για γονική άδεια.

Επιπλέον, ο κανονισμός εισάγει τη δυνατότητα για τους εργαζόμενους γονείς να ζητήσουν προσαρμογή των προτύπων εργασίας τους, μέσω της εργασίας εξ’ αποστάσεως ή πιο ευέλικτων ωραρίων.

“Στη σύγχρονη εποχή πρέπει να έχουμε μια προσέγγιση ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και για τους άνδρες”, δήλωσε η Άγκνες Γιογκέριους, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Δεν είναι πλέον θέμα γυναικών», επέμεινε η Γιογκέριους. «Η Ευρώπη πιέζει εδώ και καιρό για έναν πολύ πιο σύγχρονο τρόπο εργασίας», είπε.

Ωστόσο, η γνήσια ισορροπία μεταξύ των φύλων στην Ευρώπη εξακολουθεί να απέχει πολύ. Το μισθολογικό χάσμα των δύο φύλων φθάνει κατά μέσο όρο το 17% και οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι πολύ πιθανότερο να εργάζονται σε χειρότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας από τους άνδρες. Τείνουν να έχουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες αργότερα καταλήγουν σε ένα συνταξιοδοτικό κενό, που θα τους φέρει σε μια πιο εύθραυστη οικονομική θέση από τους άνδρες.

“Δεν νομίζω ότι μιλάμε αρκετά για το χάσμα συνταξιοδότησης μεταξύ των φύλων”, δήλωσε η Κατάρινα Ιβάνκοβιτς-Κνεβέβιτς, διευθύντρια στο τμήμα απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στοχεύει να μετατρέψει τους φροντιστές σε ένα ζήτημα χωρίς φύλο, επιτρέποντας στους άνδρες να επωφεληθούν από έναν πιο ευέλικτο τρόπο εργασίας.

Για τους ομιλητές στην EURACTIV, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού και οικογενειακού βίου δεν θα πρέπει σίγουρα να θεωρηθεί θέμα των γυναικών.

“Εάν όλοι είχαν πρόσβαση στην ίδια πολιτική [γονικής άδειας], θα μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε τους άνδρες να την πάρουν”, δήλωσε η Michelle Maynard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aviva France, μιας πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

“Αυτό θα οδηγήσει σε μια πολιτιστική αλλαγή”, συμφώνησε η ευρωβουλευτής Άγκνες Γιογκέριους.

“Η οδηγία μπορεί να βελτιώσει την ισότητα των φύλων μακροπρόθεσμα”, δήλωσε η Έρικα Κόλερ, μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Θα έχει θετικό οικονομικό αντίκτυπο καθώς οι γυναίκες θα είναι σε καλύτερη θέση να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας, πρόσθεσε.

Η οδηγία για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού και ιδιωτικού βίου είναι το πρώτο συγκεκριμένο αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού πυλώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αλλά τώρα ξεκινά μια άλλη πρόκληση: η διασφάλιση της μεταφοράς της νομοθεσίας στο εθνικό δίκαιο. “Ελπίζουμε ότι η μεταφορά θα είναι πιο ομαλή και πιο γρήγορη από ποτέ”, δήλωσε η Ιβάνκοβιτς-Κνεβέβιτς.

Όπως σε πολλά άλλα ζητήματα, τα εθνικά πλαίσια των 28 της ΕΕ διαφέρουν σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. «Με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτουμε το ελάχιστο πρότυπο» εξήγησε η Ιβάνκοβιτς-Κνεβέβιτς  «τίποτα δεν εμποδίζει τα κράτη μέλη να δίνουν περισσότερα».

“Είναι σημαντικό για αυτούς που δεν έχουν πρότυπα, να έχουν τώρα», τόνισε. “Εάν το επίπεδο της ΕΕ μπορεί να ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, ας το κάνουμε αυτό” υποστήριξε η Γιογκέριους.

Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα

Συχνά, οι επιχειρήσεις θεωρούν τα κοινωνικά μέτρα ως οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο, η προώθηση της ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής και της διαφορετικότητας μπορεί επίσης να είναι συνειδητή επιχειρηματική απόφαση.

“Βλέπουμε αυτό ως στρατηγική επιταγή για τις σημερινές παγκόσμιες επιχειρήσεις”, δήλωσε η Michelle Maynard από τη Aviva France. Η Aviva δημοσιεύει τις δικές της εκθέσεις σχετικά με το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων ως έναν τρόπο να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και ως εκ τούτου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και χορηγεί στους εργαζομένους της 10 εβδομάδες αμειβόμενης γονικής άδειας, ακόμη και πριν γίνει υποχρεωτικό.

Αυτό βοήθησε στην προσέλκυση περισσότερων γυναικών στην επιχείρηση, αλλά “δεν είναι από μόνη της μια ασημένια σφαίρα, πρέπει να αποτελεί μέρος μιας πολύ πιο ολιστικής προσέγγισης”, δήλωσε η Maynard.

“Νομίζω ότι ορισμένες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αποφασίσουν να διατηρήσουν τα ταλέντα επειδή αναγνωρίζουν ότι πράγματι το διαφορετικό εργατικό δυναμικό έχει θετικό αντίκτυπο”, πρόσθεσε ο διευθύντης ανθρώπινου δυναμικού της Aviva, “αλλά θα ήταν απίθανο να το κάνουν αυτό χωρίς την υποστήριξη της νομοθεσίας”.

Η Κατάρινα Ιβάνκοβιτς-Κνεβέβιτς κάλεσε να «αγκαλιάσουν την αλλαγή που θα φέρει η ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής» και ελπίζει ότι η επόμενη Επιτροπή θα συνεχίσει ή και θα ενισχύσει την ατζέντα του Κοινωνικού Πυλώνα.

“Πριν από τις εκλογές, πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι θετική. Αυτό είναι ένα παράδειγμα, “επεσήμανε η Γιογκέριους.