1000 συναντήσεις από 49 ελληνικές εταιρείες για φυσικά και βιολογικά προϊόντα σε Σκανδιναβία και Βόρεια Ευρώπη

enterprisegreece_nordic_expo_bioproducts_greekstand [Enterprise Greece]

Πολυπληθής και εντυπωσιακή ήταν η Ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας 13 και 14 Νοεμβρίου 2019.

Στο Εθνικό Περίπτερο, που στήθηκε με την υποστήριξη του Enterprise Greece στη σημαντική έκθεση, φιλοξενήθηκαν 49 μικρές και πολύ μικρές εξωστρεφείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν είτε με την υποστήριξη των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Λάρισας ή αυτόνομα. Ο μεγάλος αριθμός των ελληνικών συμμετοχών συνδέεται, μεταξύ άλλων, σχολίαζει ο Enterprise Greece, με τη θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών αλλά και με την εντατικοποίηση των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 1.000 επαγγελματικές  συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα φυσικά και βιολογικά προϊόντα διατροφής και προσωπικής περιποίησης που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλη την Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με πηγές του οργανισμού που μίλησαν στην ελληνική EURACTIV, η εξωστρέφεια και η ποικιλία των ελληνικών εταιρειών κυρίως προϊόντων διατροφής, φυσικών και βιολογικών προϊόντων κάθε μορφής, που δίνουν τη μάχη των ελληνικών εξαγωγών αυξάνεται διαρκώς. Η συμμετοχή στην έκθεση Διεθνή Έκθεση Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019 έρχεται λίγο καιρό αργότερα από τη συμμετοχή 287 ελλήνων εκθετών (6η χώρα σε συμμετοχές) στη Διεθνή έκθεση Anuga στην Κολωνία. Εξίσου εντυπωσιακή, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, είναι η αυξανόμενη ποικιλομορφία των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων. Μη βασιζόμενες πλέον μόνο σε εξαγωγές ελαιολάδου ή φρέσκων προϊόντων, οι ελληνικές εταιρείες στις τελευταίες εκθέσεις του κλάδου παρουσιπαζουν μια σειρά από νέα προϊόντα, ανάμεσά τους φαγητά σνακ, τσάι βουνού, χαλβάς, ταχίνι, ζαχαρούχα προϊόντα stevia, φαγητά χωρίς βέγκαν και λακτόζη.

Την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019 τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Ελλάδας στη Σουηδία κος Ανδρέας Φρυγανάς και στη Δανία κος Νικόλαος Κοτροκόης, ο Γραμματέας Α’ του Προξενικού Γραφείου Κοπεγχάγης, κος Θεοδόσιος Θέος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε κος Σωτήριος Δίκος και ο Σύμβουλος Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κος Παντελής Γιαννούλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, ο Enterprise Greece, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα και κατ’ επέκταση στην ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε επενδυτές και εξαγωγείς προωθώντας και υποστηρίζοντας τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, και παράλληλα προωθώντας στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα τα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Το θέμα της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων που παράγονται από τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα το θέμα των αγροτικών προϊόντων, με έμφαση και στα βιολογικά, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, συζητήθηκε εκτενώς στο σχετικό κλειστό εργαστήριο πολιτικής που διοργάνωσε η EURACTIV στην Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.