Παρέμβαση Ασημακοπούλου υπέρ ενός Μεταβατικού Ταμείου Αντιστάθμισης για την Ενέργεια

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τις Ευρωπαϊκές λύσεις στην αύξηση των τιμών ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, έκανε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την ενεργειακή κρίση ως ένα ζήτημα που απαιτεί πανευρωπαϊκή προσέγγιση και άμεση επίλυση.

Οπως σημείωσε στην παρέμβασή της,  η αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, που οφείλεται στη ραγδαία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και στην αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων, δεν πλήττει μόνο τους Ευρωπαίους καταναλωτές ενέργειας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά πολύ περισσότερο θέτει σε κίνδυνο και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας, ως το 2050.

Η κα Ασημακοπούλου ζητά από την Ε.Ε, όπως πρόσφατα αποδέχθηκε και υλοποίησε την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, το ίδιο να κάνει και τώρα, με την πρότασή του στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, για τη σύσταση ενός Μεταβατικού Ταμείου Αντιστάθμισης, που θα αντλεί έσοδα από τις δημοπρασίες, μέσω του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών, τα οποία, στη συνέχεια, θα κατανέμονται στα κράτη-μέλη, αναλογικά και με συγκεκριμένα κριτήρια.