Παράταση συνεργασίας της Σερβικής Κυβέρνησης με τη Γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης (KfW) στον τομέα της ενέργειας

Ο Mueller τόνισε ότι η KfW θεωρεί το Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης πολύ ενδιαφέρον για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στη Σερβία. [Shutterstock/nitpicker]

Η υπουργός Ενέργειας της Σερβίας Zorana Mihajlović συναντήθηκε με εκπροσώπους της Γερμανικής Τράπεζας Ανάπτυξης (KfW) τη Δευτέρα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο παράτασης της μεταξύ τους συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, όπου η συνολική αξία των κοινών τους έργων φτάνει τα 1,5 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σερβίας εκτελεί μια σειρά ενεργειακών έργων με την υποστήριξη της KfW- όπως δήλωσε και η Mihajlović κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον περιφερειακό διευθυντή της KfW στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Klaus Mueller και τον διευθυντή της KfW στη Σερβία, Ruediger Hartmann. Η υπουργός δήλωσε, επίσης, ευγνώμων για την υποστήριξη της Τράπεζας Ανάπτυξης για την εφαρμογή της πράσινης ατζέντας.

Η Mihajlović υπενθύμισε ότι η Σερβία είχε τροποποιήσει τη νομοθεσία της που διέπει τους τομείς της ενέργειας και των ορυχείων, και ετοιμάζει μια νέα στρατηγική ενεργειακής ανάπτυξης για το 2030 – 2050. Παράλληλα, εργάζεται για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το κλίμα και την ενέργεια.

Ο Mueller, από την πλευρά του, τόνισε ότι η KfW θεωρεί το Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης πολύ ενδιαφέρον για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στη Σερβία και ώστε η χώρα να αποκτήσει τις ικανότητες για παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως το αιολικό πάρκο στην Kostolac.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρέσβης της Γερμανίας στο Βελιγράδι, Thomas Schieb.

X