Μανιάτης σε EurActiv: Δεν με αφορούν τα όποια σενάρια της ΝΔ για την Ενέργεια

maniatis-ep.jpg

Με αγανάκτηση ο Γιάννης Μανιάτης διαψεύδει οποιοδήποτε σενάριο τον αφορά για περίπτωση υπουργοποίησης σε κυβέρνηση ΝΔ. «Ειλικρινά, αυτό που συμβαίνει με όσα λέγονται, με ξεπερνάει…» σημειώνει μιλώντας στην ελληνική EurActiv.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, η ελληνική EurActiv, κατέγραψε τις πληροφορίες του ρεπορτάζ για τα σενάρια που εξετάζει η ΝΔ τόσο στην περίπτωση που καταφέρει να αποκτήσει αυτοδυναμία όσο και στην περίπτωση που δεν επιτύχει τον στόχο και χρειαστεί την κοινοβουλευτική στήριξη του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα οποία ο Γιάννης Μανιάτης αποτελεί και στις δύο περιπτώσεις ισχυρή υποψηφιότητα, που έχει εξεταστεί, για το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας.

Αφορμή της συνομιλίας μας αποτέλεσε επιστολή που έστειλε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος στην Αργολίδα, με την οποία διαμαρτύρεται για τις πληροφορίες αυτές που δημοσίευσε η euractiv.gr και τον αφορούν. Στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης χαρακτηρίζει τις πληροφορίες ως «ανυπόστατη εικοτολογία» και ζητά αποκατάσταση του ονόματός του. Αφού τον ενημερώσαμε ότι όσα δημοσίευσε η euractiv.gr αποτελούν ρεπορτάζ από τον χώρο της ΝΔ τα οποία δεν χωρούν διάψευσης από εκείνον, καθόσον πουθενά δεν αναφέρουμε ότι συμμετείχε ο ίδιος στα σενάρια αυτά, ο κ. Μανιάτης δήλωσε πραγματικά έκπληκτος με όσα κυκλοφορούν.

«Είμαι ένας άνθρωπος της παράταξης»

«Έχω μια πορεία στην παράταξη, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει τέτοια πράγματα για εμένα», σημείωσε ο Γιάννης Μανιάτης, υπενθυμίζοντας την πορεία και την προσφορά του στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ. Σημειώνουμε ότι ο κ. Μανιάτης εκτός από Υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν στην τελευταία εκλογική διαδικασία του νέου, τότε, κόμματος, υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ.

Καμία επαφή Μανιάτη με ΝΔ  

Ο Γιάννης Μανιάτης ήταν κατηγορηματικός μιλώντας στην EurActiv, δηλώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει, ποτέ, οποιαδήποτε επαφή από την πλευρά της ΝΔ μαζί του για τέτοια θέματα ή σενάρια.

«Δεν με αφορούν», δηλώνει, τα όποια σενάρια διακινούνται. Και μάλιστα θεωρεί ότι όσοι τροφοδοτούν τις δημοσιογραφικές πηγές με αυτά τα σενάρια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το κάνουν για να τον πλήξουν μέσα στην προεκλογική περίοδο, όπου δίνει τον αγώνα για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα ο κ. Μανιάτης μας ενημέρωσε ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον άλλης ιστοσελίδας που δημοσίευσε έντονους πολιτικούς και προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του με αφορμή τις ίδιες πληροφορίες.

Οι πληροφορίες της ελληνικής EurActiv, οι οποίες προέρχονται από περισσότερες της μίας πηγές, και αποτέλεσαν τη βάση του ρεπορτάζ στη νέα στήλη ΕΥΡΩΧΩΡΙΟ που εγκαινιάσαμε για τα Σαββατοκύριακα, με πληροφορίες και παρασκήνιο από τα πολιτικά στέκια Αθηνών και Βρυξελλών, παραμένουν έγκυρες: τα σενάρια αυτά έχουν εξεταστεί από πλευράς ΝΔ στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Πολιτικοί κύκλοι της Αθήνας ωστόσο σημείωναν ότι αν ο κ. Μανιάτης έχει καταφέρει να απολαμβάνει διακομματικού σεβασμού και να θεωρείται τόσο αναγκαίος από τόσο διαφορετικά κόμματα, συνυπολογιζόμενης τόσο της πολιτικής του πορείας, των υπουργικών του θητειών στην ενέργεια και της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας, ώστε να θεωρείται απαραίτητος σε διαφορετικές κυβερνήσεις, μάλλον κάτι καλό θα κάνει…

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, να προσθέσουμε εμείς, καθώς είναι γνωστή η κόντρα που διατηρεί με τα κυβερνητικά στελέχη, με πιο ήπιο, αλλά εξαιρετικά δεικτικό, τον νυν υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη που ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στον κ. Μανιάτη – και στη Βουλή – σημειώνοντας ότι η κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αβάσιμη, τονίζοντας, ειρωνικά, ότι ακολουθεί μια πρακτική σύμφωνα με την οποία στα θέματα του ΥΠΕΝ «όλα τα είχε κάνει από παλιά ο κ. Μανιάτης, εμείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάναμε τίποτε…»

X