Η έγκριση της έκθεσης για το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης» θα αυξήσει την ανεργία υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

european parliament [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Δριμεία κριτική στην έκθεση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννη, σχετικά με το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης» άσκησε στην ευρωβουλή η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ολομέλειά του ενέκρινε την έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη, σχετικά με το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης» («ΤΔΜ»), έκθεση που υλοποιεί την αντιλαϊκή στρατηγική της Ε.Ε. για την «Πράσινη Οικονομία», για «πιο πολλά και πιο γρήγορα» στους ομίλους παραγωγής ηλεκτρενέργειας και άλλων κλάδων, έτσι ώστε να θωρακίσουν την κερδοφορία τους μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση σε βάρος των εργαζομένων, του λαού. Το ΚΚΕ καταψήφισε τη σχετική έκθεση, συνεχίζοντας με συνέπεια να στηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που αντιπαλεύουν κι απορρίπτουν αυτά τα επιζήμια για το λαό σχέδια» τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, θα ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, και οι οποίες στην Ελλάδα συνδέονται με την απολιγνιτοποίηση, το κλείσιμο και την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

Προσθέτει ότι η έγκριση της έκθεσης συνοδεύτηκε από «οργανωμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού» και τονίζει ότι «το ΚΚΕ δεν μπήκε καν στη συζήτηση για τη δήθεν ‘βελτίωση’ του εκτρώματος του ‘ΤΔΜ’ και των μηχανισμών του. Φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης», της καπιταλιστικής αγοράς δεν μπορεί να υπάρξει».

«Το ΚΚΕ δεν είναι ενάντια σε καμία μορφή Ενέργειας. Το θέμα είναι η μορφή που επιλέγεται κάθε φορά να υπηρετεί το συμφέρον των εργαζομένων, του λαού μας και του ενεργειακού μείγματος της χώρας κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ο λαός πάρει στα χέρια του τα «κλειδιά» της οικονομίας και την εξουσία. Το λόγο τώρα έχουν ξανά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους για να μην κλείσει καμία μονάδα και ορυχείο, για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για τον λαό, για να μπουν εμπόδια σε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια και τις οδυνηρές εξελίξεις που κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο, αστικά κόμματα επιφυλάσσουν για το λαό» καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.

X