Γενναίες αποφάσεις ζητά η Ισπανία από την ΕΕ για τον περιορισμό των τιμών ενέργειας  

EPA-EFE / Chema Moya

EPA-EFE / Chema Moya

ΜΑΔΡΙΤΗ    

«Πιο γενναίοι» υιοθετώντας άμεσα νέα μέτρα για τον περιορισμό της γιγάντιας αύξησης των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη θα ζητήσει να είναι οι ηγέτες της ΕΕ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που αρχίζει σήμερα Πέμπτη και συνεχίζεται αύριο στις Βρυξέλλες. 

Η απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής από την ΕΕ είναι για την Ισπανία «ανεπαρκής», δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στον ανταποκριτή της EURACTIV, EFE, την Τετάρτη.  

Ο Σάντσεθ θα μεταφέρει στους ομολόγους του στις Βρυξέλλες ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη να δοθεί μια κοινή και άμεση απάντηση στην κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας στην ΕΕ.  

Την Τετάρτη, η Ισπανίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Τερέζα Ριμπερα, τόνισε ότι οι καταναλωτές θα δουν μέχρι το τέλος του έτους μια σημαντική μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας, σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό που πλήρωσαν το 2018.  

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην El País, ο Σάντσεθ είχε δεσμευτεί να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του 2018 μέχρι το τέλος του 2021.